KENNELN

    Jag som har Ruskabackens kennel heter Kristina Lilja och bodde på Gärdet i Stockholm fram till våren 2011 då jag flyttade till Gotland.

Min första tax köpte jag 1971. Trixa, en mörkt viltfärgad tik som blev mamma till min första valpkull. Från den kullen behöll jag en tik, Tyra som dock själv aldrig fick valpar.

Nästa tax blev Rusty (Rusty-Nail) en röd långhårig dvärgtax, som flyttade in 2 år gammal och blev kvar i nästan 15 år.

Han råkade para en strävhårstik, vilket resulterade i 2 valpar. Som en god far tog han sitt ansvar och tikvalpen Ruska (Marsands Ruska) en röd strävhårig liten dam, fick bo hos sin pappa. 

Sedan kom Cookie (Skuleskogens Coca Cola) som blev mamma till Clara (Ruskabackens Clara-Bella) som stannade kvar i kenneln men själv aldrig fick några valpar.

Sedan kom Skuleskogens N Pirouchka, som jag fick glädjen av att ha i nästan 14 år. Hon fick två valpkullar. Ur andra kullen behöll jag hennes dotter, Ruskabackens Lilla My.  Även My´s dotter Kajsa (Ruskabackens Darjeeling) har fått stanna i kenneln.

2016 fick Kajsa valpar - endast en valp överlevde - en mycket liten hane, Jojo (Ruskabackens Karl Johan) som fick stanna kvar hemma. Tyvärr fick jag bara ha kvar honom i 9 veckor innan han flyttade vidare till hundhimlen... 

Men våren 2017 fick Kajsa valpar igen och den här gången gick det bättre - fyra fina tikvalpar! En fick stanna kvar i kenneln - Ruskabackens Tryffel. 2019 var det dags igen. Kajsa fick en kull valpar igen. Det blev 2 valpar, en tik och en hane. Tiken, Rakel (Ruskabackens Krakel Spektakel) får bo kvar hemma. Så nu är det fyra hundar igen...

Till vardags arbetar jag deltid som veterinär på Gotlands Smådjursklinik i Visby, efter drygt 20 år på Djur Akuten i Stockholm. Jag har specialistkompetens i hund- och katt- sjukdomar.

Mitt mål är att försöka föda upp friska och sunda hundar med god exteriör och med bra bruksegenskaper, men framför allt med ett stabilt och trevligt temperament.